herplaatsing4everhome

Gedragstherapeuten

Gedragsdeskundigen

Als organisatie hebben wij een zorgvuldig herplaatsingsproces ontwikkeld. Omdat de dieren over het algemeen rechtstreeks van eigenaar naar adoptant verhuizen, houden we rekening met de belangen van álle deelnemers in dit proces.
Uiteraard staat het belang van het dier voorop, maar we hebben ook aandacht voor de emoties, behoeften en wensen van de betrokken mensen.

Een herplaatsing is een indrukwekkend proces voor een dier. Vaak gaat aan het besluit om tot herplaatsing over te gaan een en ander vooraf. Dit kan een bijtincident zijn geweest, een verbroken relatie, gezondheid, verhuizing, opname in een tehuis of overlijden. Het verdriet, de stress, spanning en angst heeft impact op een dier. En dit heeft met name gevolgen voor zijn gedrag in de oude én nieuwe omgeving.

Een herplaatsing eindigt voor ons niet bij de nieuwe voordeur. We realiseren ons maar al te goed dat dieren moeten wennen aan hun nieuwe omgeving en dat daar ook ongewenst gedrag getoond kan worden. Denk bijvoorbeeld aan verlatingsangst, trekken aan de riem, slecht eten, blaffen en niet zindelijk zijn. Herplaatsing4EverHome biedt haar adoptanten begeleiding door de inzet van een aantal gedragstherapeuten. Een groep van 5 vrijwilligers, door de wol geverfd, geeft desgevraagd advies. Soms is een telefoontje voldoende, indien nodig wordt er ook geadviseerd op locatie.

gedragsdekundige herplaatsing4everhome

Herplaatsing 4EverHome is een project van Stichting Realisatie Dierenwelzijn Projecten (SRDP)
De Heijbloem 34, 5673 PJ Nuenen
KvK 68033524
BTW 857273796B01
NL67 ABNA 0580 662500

Herplaatsing4EverHome
Boefje Herplaatsing4everhome
Herplaatsing 4everhome
Lexi herplaatsing3everhome
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial