herplaatsing4everhome

De kracht van onze holistische benadering

Met een team van vrijwilligers zijn we dagelijks in de weer om voor de hond en kat een optimale match te realiseren. Ieder dier en mens is uniek. Op basis van de aanvraag tot herplaatsing stellen we een passend behandelteam samen.

Dat team maakt een zorgvuldige analyse van de huidige situatie. Is het dier gezond? Vertoont de hond of kat probleemgedrag? Wat zijn de leefomstandigheden, hoeveel tijd is er beschikbaar voor het huisdier. Zijn er wijzigingen in de gezinssamenstelling, hebben er bijtincidenten plaatsgevonden etc.

Kortom, waarom wordt deze hond of kat ter herplaatsing aangeboden en wat is in de nieuwe situatie nodig om het dier gelukkig te maken?

Tijdens het huisbezoek wordt alle relevante informatie verzameld door op een holistische (allesomvattende) manier naar mens en dier te kijken.

De fysieke fitheid kan je deels met het oog beoordelen, het opgevraagde medische dossier geeft inzage in de historie. Bij twijfel vragen we om een medische verklaring.

Zodra het gedrag vragen oproept, is een medische check een absolute must. Het gedrag kan voortkomen uit fysiek ongemak of een verkeerde voeding.

Onze gedragsdeskundigen kunnen meestal handvatten aanreiken hoe om te gaan met ongewenst gedrag. En nog belangrijker, hoe motiveer je een huisdier om gewenst gedrag te tonen. Niet altijd simpel, want veel gedrag komt voort uit emotie. Van mens en dier overigens.

De gemoedstoestand kan ook onafhankelijk gemeten worden en met natuurlijke middelen (Bach en homeopathie) verbeterd worden. Ook deze kennis en ervaring is in het team aanwezig.

De begeleiding stopt niet op de datum dat het huisdier naar zijn/haar nieuw thuis verhuisd.

Nazorg is van groot belang, een verhuizing kan een grote impact hebben. Zowel positief als negatief.

De beslissing (moeten) nemen om je huisdier te herplaatsen is niet gemakkelijk en kan heel verdrietig zijn. Wij helpen graag om een situatie te realiseren waarin alle partijen, zowel oude eigenaar, het huisdier én de adoptant tevreden zijn met de nieuwe situatie!

Plaats een reactie

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial