Ingrid Commandeur

Eén van de gezichten van Herplaatsing 4EverHome
Bestuurslid, huisbezoeker, nazorg en gastgezin.
Indien nodig vangen wij dieren bij ons thuis op, hierbij heb ik veel hulp en steun van mijn gezin.

Zorg voor dieren.
Ik zet mij al jaren in als vrijwilliger voor dieren.
Zowel op onze eigen boerderij in het buitengebied van Wieringerwerf als bij allerlei organisaties.

Tijdens het opvangen en herplaatsen van Beagles die vrij kwamen uit het laboratorium, ontstond een fijne vriendschap, een roeping waarin Hetty Langen uit het Brabantse Nuenen en ik elkaar vonden.
Samen startten wij het landelijke project ‘Herplaatsing 4EverHome’, dat zich inzet voor de herplaatsing van huisdieren, die door wat voor oorzaak dan ook niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven.
Overlijden, relatiebreuk, verandering van werk, ziekte, langdurige afwezigheid, allergie: dat zijn slechts enkele oorzaken waardoor een geliefd huisdier herplaatst moet worden.
En dan wil je natuurlijk dat jouw dier op de beste plaats terechtkomt.
Wij maken gebruik van een goede herplaatsingsprocedure, om zo een optimale match tot stand te brengen tussen huisdier en nieuwe eigenaar.

Vele jaren heb ik mij ingezet voor de Opvang Zwerfdieren Wieringen/Wieringermeer.
In 2014 is daar een einde aan gekomen omdat de gemeente de opvang anders ging regelen.
Daarna ben ik samen met mijn zus Astrid betrokken geweest bij de opzet van de Dierenambulance in het noordelijke gedeelte van Hollands Kroon.
Samen beheren wij nu de Facebookpagina Vermiste, gevonden en gewonde dieren Wieringen/Wieringermeer en werken wij als vrijwilligers voor Dierentehuis ‘t Schuthok, het asiel in Den Helder.

Op onze boerderij hebben we een tijdelijke opvang voor gevonden, gedumpte en afstandshanen en -hennen voor ‘t Schuthok.
Helaas moeten we regelmatig in actie komen in het Robbenoordbos / Dijkgatbos om daar gedumpte dieren te vangen. Wij hebben daarvoor een goede samenwerking met Staatsbosbeheer.

Daarnaast verzorgen mijn zus Astrid en ik ook veel eigen dieren.
Veel dieren met een eigen verhaal, maar wij genieten enorm van ze.
Daar kun je over lezen op onze Facebookpagina Het Bonte Buitenleven.

Herplaatsing 4EverHome is een fijn team vrijwilligers.
Ik vind het ontzettend fijn om hier een bijdrage aan te mogen leveren.
Wil je ons ook komen helpen ?
Dan horen wij het graag.

Hetty Langen


Bestuurslid, huisbezoeker, gastgezin, natuurliefhebber en dierenvriend

Hoeveel kan je eigenlijk van (je) dieren houden?
Als kind heb ik veel tijd doorgebracht op de hobbyboerderij van mijn grootouders. Altijd buiten, altijd het gezelschap opzoekend van de honden en de andere dieren waaronder paarden, herten, bokjes, pluimvee, konijnen en postduiven.
En wat heb ik genoten van de kleine dwergpinscher, die als een kacheltje tegen me aan kwam liggen als het ’s-nachts zo ijskoud was.

Honden bleken mijn grote liefde te zijn en met elk van hen heb ik altijd een bezigheid gekozen die bij de hond paste. Op dit moment speur ik bijvoorbeeld met één van onze Beagles, wandelen we veel met de herder, doen we mee met de maandelijkse Beagle wandelingen, krijgt de jongste puppycursus en voor Vincent hebben we altijd een aangepast programma vanwege zijn handicap.

Een paar jaar geleden zijn Ingrid Commandeur en ik vrijwilliger geweest voor een andere stichting. Al snel bleek dat we een goede klik hadden.
Onze vooruitstrevende ideeën over het beter herplaatsen van de dieren werden uitgewerkt en uiteindelijk hebben we besloten samen het initiatief “ de Herplaatsing4everhome” te starten.

Ons team van vrijwilligers groeit en er zijn steeds meer momenten waarop we het verschil kunnen en mogen maken.
Wil je ook meedoen?