herplaatsing4everhome

Aanhankelijk, speels en ondanks zijn 9 jaar nog energiek: Balou zoekt een nieuwe baas!

Ras: Kruising Zwitserse Herder / Amerikaanse Bull
Geslacht: reu, intact
Geboren: 12-12-2014
Kan met honden: ja, maar lees het verhaal!
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja, hij speelt graag met kinderen

Balou is sinds hij 1,5 jaar oud is bij zijn huidige eigenaar, komt uit het asiel en er is over zijn verleden en start niet veel bekend. Wat duidelijk is dat het socialiseren, wat zo belangrijk is in het eerste jaar, niet goed is gegaan, de huidige eigenaar heeft het goed opgepakt en heeft hard met Balou gewerkt. Het is nu een aanhankelijke herder met alle herder eigenschappen, energiek, maar ook een tikkeltje zenuwachtig en wat angstig op sommige momenten. Gek op de bal, stokken en rondrennen. Om vervolgens naast je op de bank neer te ploffen.
Door emigratieplannen van de huidige eigenaar is Balou op zoek naar een nieuw 4EverHome. Het liefst een plek waar hij de ruimte heeft, hij is gewend om 2x per dag uit te gaan, in de ochtend een lange wandeling en in de middag mag hij met de auto mee naar een bos of losloopgebied waar hij zich kan uitleven, daarmee houdt het voor Balou op, wat je ook doet, in de avond wil hij niet meer naar buiten. Waarschijnlijk is er in het verleden iets gebeurd waar hij zo van geschrokken is dat hij het prima vindt zo. Vuurwerk en hele harde geluiden vindt hij eng, dan zoekt hij een hoekje op in huis waar hij wacht tot het over is.
Hij gaat graag overal mee naartoe, in de auto kan hij uren met je op pad hij geniet daar volop van. Hij heeft het met regelmaat voorzien op gecastreerde reuen, die wil hij bespringen, ze ruiken waarschijnlijk erg lekker, krijgt hij een knauw van de tegenpartij dan is hij wel onder de indruk en kiest hij eieren voor zijn geld.
Balou is niet gewend aan alleen zijn, als het al voorkomt dan is het voor maximaal een paar uur, hij ligt dan languit op de bank of je vindt hem boven in de logeerkamer op zijn kleed.
Hij is een half jaar geleden aangereden, gelukkig niets ernstigs aan over gehouden, als hij lang in één houding ligt dan is hij even stijf bij het opstaan en loopt wat mank, dat trekt snel weer bij, dit is uitvoerig onderzocht bij de dierenarts. Bezoek aan de dierenarts vindt hij overigens wel spannend.

Balou is waaks en blaft als hij vindt dat het nodig is, bij binnenkomst voor de kennismaking was het na 3x blaffen over en werd ik enthousiast begroet. Hij kwam tijdens het gesprek regelmatig even een knuffel halen.

We zoeken een eigenaar die weet wat het is om een herder in huis te hebben en hem alle tijd geeft om te wennen. Liefst met ruimte om het huis waar hij lekker rond kan struinen en waar alle tijd is om met hem te spelen/trainen.

Voor Balou geldt, als je hem hebt gezien dan wil je niets liever dan hem nog een fantastische tijd gunnen!

Balou verblijft in de omgeving van Eerbeek en wordt alleen in Nederland herplaatst. Voor interesse of informatie graag mailen naar zuidwind@herplaatsing4everhome.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial