herplaatsing4everhome

Bae, lief en aanhankelijk, speels en waaks, tikje onzeker …. Bae zoekt een nieuw thuis

Naam: Bae
Ras: Boerenfox
Geslacht: teefje, gecastreerd
Geboren: 26-06-2015
Kan met honden: ja
Kan met katten: nee
Kan met kinderen: nee

Bae woont sinds ze negen weken oud was bij haar baasje. Helaas is de gezondheid van de eigenaar achteruit gegaan en lukt het niet meer om op een goede manier voor Bae te zorgen. Daarom heeft zij het verdrietige besluit moeten nemen om een nieuw thuis voor Bae te zoeken.

Bae is graag in de buurt van het vrouwtje en vindt het heerlijk om gezellig samen op de bank te zitten. ’s Ochtends heeft ze weinig haast, blijft lekker in haar mandje liggen slapen, het liefst tot ze zelf zin heeft om op te staan. Ze vindt het leuk om naar buiten te kijken, maar blaft wel naar honden die voorbijkomen. Ook speelt ze graag; balletjes zijn haar favoriet, maar ze houdt ook van zoek- en snuffelspelletjes.

Wanneer je thuiswerkt, ligt ze rustig in haar mandje. Na een tijdje is het natuurlijk wel leuk om weer even te spelen. In de tuin vertoont Bae hetzelfde gedrag als in huis. Ze is gewend aan een afgesloten tuin, zonder zicht op de straat, waarin ze vrij kan rondlopen.

Bae is geboren zonder staart. Ze heeft altijd een wat gevoelig darmstelsel gehad; bij spanning en drukte is ze snel aan de diarree. Met wat rustmomenten in haar dagritme en met het eten van seniorvoeding gaat het goed met Bae; ze is levendig en vrolijk.

Bae kan prima een paar uurtjes alleen zijn, ze verblijft dan in de keuken zonder zicht op straat, zodat ze niet steeds blaft. Bae is gewend om ’s nachts in de woonkamer in haar mandje te slapen. In de auto zit ze in de bench, thuis niet. Bae is geen kinderen gewend; als ze ze op straat tegenkomt, lijkt ze dat wat spannend te vinden, ze gaat dan blaffen.

Toen Bae net bij het baasje woonde, waren er ook nog twee oudere katten. Die twee waren haar de baas, Bae probeerde ze nog wel eens op te jagen. Bae gaat regelmatig naar de hondenopvang; ze speelt graag met andere honden, mits ze sociaal aan haar gewaagd zijn. Tegenover kleinere honden kan ze dominant gedrag vertonen.

Aan de lijn reageert Bae op andere honden en buurtkatten. Als ze ze aan ziet komen, vergroot ze het liefst de afstand, ze geeft bijv aan dat ze graag wil oversteken. Dicht langs elkaar passeren, vindt Bae spannend en dit leidt vaak tot grommen of een uitval. Bae is niet gewend om los te lopen.

Bae heeft behoefte aan een relaxte, zelfverzekerde eigenaar die haar steunt. In Bae zul je een trouwe vriendin hebben, die het leuk vindt om met je te spelen, maar het ook fijn vindt om lekker bij je in de buurt te liggen.

Wat zoeken we voor deze lieve dame?
– Een baasje/vrouwtje die tijd heeft voor Bae, geen kinderen
– Een andere hond in huis zou kunnen; wanneer deze sociaal opgewassen is tegen Bae
– Een baas die Bae een goede balans van rust en aandacht/spelen kan geven
– Liefst een woning met afgesloten tuin
– Een thuis waar Bae niet vaak alleen hoeft te zijn
Bae verblijft in Overijssel en wordt alleen in Nederland geplaatst.

Denkt u een goede match te zijn? Stuur dan een mail naar mariette@herplaatsing4everhome.nl.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial