Bo

Enthousiaste Bo zoekt een ervaren baasje in een rustige woonomgeving

Naam: Bo
Ras: kruising herder / bordercollie
Geslacht: Reu (intact)
Geboortedatum: 29-07-2019
Kan met kinderen: ja
Kan met honden: nee
Kan met katten: niet gewend

Bo is een lieve, enthousiaste hond van drieënhalf jaar oud die erg geniet van het gezinsleven. Hij is geboren op een boerderij, waar hij het eerste jaar samen met zijn moeder en een ander teefje heeft gewoond. Hij is het eerste jaar het terrein niet af geweest en was ook niet gewend om in een huis te wonen.

In september 2020 is hij bij zijn huidige baasjes gekomen. Binnen ging het meteen erg goed; Bo is rustig en vindt het fijn om in de buurt van zijn baasjes te zijn. Buiten – met uitlaten – bleek het lastiger, zeker nadat Bo vrij kort na zijn komst is aangevallen door twee honden op een losloopveldje. Hier heeft Bo echt een trauma van opgelopen.

Bo en zijn baasjes hebben een BAT cursus gevolgd, maar het uitlaten blijft een probleem, mede doordat het aantal honden in de wijk flink is toegenomen. Bo is buiten heel enthousiast en trekt daardoor een beetje aan de lijn, maar luistert goed. Wanneer er echter een andere hond in beeld komt, valt hij uit. Zeker wanneer een loslopende hond op hem afkomt, voelt hij zich bedreigd. Het is nu twee keer voorgekomen dat Bo een loslopende hond gebeten heeft. Er waren gelukkig geen bijtwonden, maar dit is natuurlijk niet wenselijk.

In december 2021 zijn de baasjes ouders geworden. Bo moest even wennen aan een kindje in huis, maar is heel lief en voorzichtig met het dochtertje. Door de geboorte van hun dochter is het uitlaten van Bo nog lastiger geworden voor zijn baasjes. Lichamelijke klachten zorgen ervoor dat de vrouw des huizes Bo niet kan uitlaten. De man laat Bo zoveel mogelijk op rustige tijden uit en ze zoeken rustige veldjes op waar Bo kan loslopen en rennen. Ze hebben vooruitgang geboekt met Bo, maar de huidige situatie breekt het stel langzaam op. Bovendien gunnen ze Bo een plek waar hij nog meer progressie kan boeken met baasjes die daar echt de tijd voor hebben en willen nemen. Het zou fijn zijn als Bo in een rustigere omgeving zou kunnen wonen met minder honden.

Bo jaagt buiten ook graag op katten; hoe het binnenshuis met een kat zal gaan, weten we niet. Wanneer er thuis bezoek komt, reageert Bo enthousiast, springt en blaft even, maar bedaart snel. Hij kan best wat uurtjes alleen thuis zijn, maar natuurlijk niet te vaak. Bo vindt autorijden leuk; houdt van spelen met de bal en denkspelletjes doet hij ook graag. Ook van knuffelen kan hij enorm genieten. Zwemmen is zeker geen hobby van hem.

Wat zoeken we voor Bo?
– Een baasje met ervaring met onzekere honden;
– Een thuis in een prikkelarme omgeving waar weinig honden in de buurt wonen;
– Een baasje dat actief met Bo aan de slag gaat; eventueel met een goede trainingscursus of gedragstherapie.
– Een baasje met veel geduld dat tijd en energie in de begeleiding van Bo wil steken om hem tot een stabielere hond te laten ontwikkelen.

Ons werkgebied is Nederland.
Bo verblijft bij zijn huidige eigenaren in Alphen aan den Rijn.
Heeft u interesse in Bo en kunt u hem een passend thuis bieden waar hij oud mag worden?
Stuur dan een mail naar info@herplaatsing4everhome.nl