herplaatsing4everhome

Juul

Gevoelige Juul op zoek naar zijn 4EverHome
Naam: Juul
Ras: Beagle
Geboortedatum: 14-12-19
Geslacht: Reu (gecastreerd)
Kan met kinderen: Nee, zie omschrijving
Kan met katten: Woont samen met poezen, maar wil ze weleens achterna jagen
Kan met honden: Een niet dominante reu of teef, is vooral fel tegen zwarte honden

Gevoelige Juul is op zoek naar zijn 4EverHome. Hij is van pup af aan bij zijn huidige baasjes. Alleen is de gezinssituatie niet passend gebleken voor Juul.
Juul is een echte Beagle qua karakter, maar hij is ook erg gevoelig en heeft behoefte aan duidelijkheid, structuur en rust. Als hij dit niet krijgt raakt hij al snel overprikkeld en dit uit zich onder andere in erg druk worden. Onlangs zijn er ook twee bijtincidenten geweest bij de kleinkinderen van zijn huidige gezin. Eén keer schrok Juul toen hij lag te slapen, de andere keer was hij naar alle waarschijnlijkheid al erg overprikkeld en nam zijn eigen ruimte in. Toen het kleinkind van het gezin Juul een kus wilde geven hapte hij. Het is teveel geworden voor Juul en hij is ook erg gevoelig voor drukte. Daarom plaatsen wij Juul niet in een gezin met kinderen, maar zijn we echt op zoek naar een 4Everhome waar het niet te druk is, met een duidelijke, gestructureerde en consequente baas.

Juul houdt van spelen en wandelen met andere honden. Met de hond van de dochter van de huidige baasjes maakt hij dagelijks een grote wandeling. En wat vindt hij dit leuk! Wel is het zo dat Juul niet met elke hond een match is. Zo heeft hij afkeer tegen veel zwarte grote honden. Dit is zo gekomen omdat er een aantal keer incidenten zijn geweest waarbij Juul op een dreigende manier achterna gezeten werd.

Als Juul veel stress ervaart dan wil hij nog weleens binnen plassen. Ook plast hij als hij in contact komt met wat dominantere honden, dit gaat vooral om reuen. Daarom plaatsen wij Juul alleen bij een stabiele hond met de voorkeur voor een teef. Meer dan één hond zou misschien te druk kunnen worden voor Juul.

Juul is een echte knuffelaar en komt graag bij je op schoot. Ook is hij erg gehecht aan zijn beertje Deze heeft hij al vanuit het nest en neemt hij overal mee naartoe.
Juul gaat braaf in de bench als er niemand thuis is, al hoeft hij gelukkig nooit lang alleen thuis te zijn. Juul houdt van zwemmen en vind loslopen geweldig, maar let op. Het zou geen echte Beagle zijn als hij zijn neus niet volgt… als hij iets ruikt of ziet dan wil hij er nog weleens vandoor gaan.

Juul heeft toen hij één jaar was last gehad van knieklachten. Hij is hier voor bij de specialist geweest en dit is nu niet meer aan de orde. Juul is mooi op gewicht en zit lekker in zijn vacht. Juul kent de basiscommando’s.

Wat zoeken wij voor Juul?
– Een nieuw baasje die duidelijkheid, rust en structuur creëert.
– Een nieuw baasje die bij voorkeur ervaring heeft met beagles
– Een al aanwezige stabiele hond (bij voorkeur teef) zou leuk zijn voor Juul
– Een huisje waar Juul op schoot mag komen liggen
– Een huisje met voldoende ruimte en een omheinde tuin
– Een huisje zonder kinderen
– Een nieuw baasje die Juul de tijd geeft om te wennen en begrijpt dat dit een grote verandering voor hem zal zijn
– Een huisje waar hij niet veel alleen hoeft te zijn

Juul woont momenteel bij zijn huidige baasjes in omgeving Born en wordt alleen in Nederland geplaatst. Denk jij Juul een fijn 4EverHome te kunnen bieden? Dan ontvangen wij graag een mailtje op zuidwind@herplaatsing4everhome.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial