TER ADOPTIE

Naam: Lina
Ras: kruising
Geslacht: teef (niet gesteriliseerd)
Geschatte leeftijd: 6 à 7 jaar.

Lina is een sociale en zachtaardige hond die graag naar haar mensen toe komt voor knuffels en kriebels. Lina woont momenteel samen met een andere hond en twee katten. Ze kan goed met ze omgaan en lijkt veel te leren van haar soortgenoot. Ook buiten reageert Lina enthousiast op andere honden.

Lina is een hond met een hart van goud, maar ze heeft een verkeerde start gehad. Lina komt uit Hongarije waar ze aan haar lot werd overgelaten door de eigenaar. Lina is sinds acht maanden in Nederland en heeft sindsdien veel geleerd. Lina is echter angstig voor onder andere harde geluiden en het donker, waardoor het uitlaten problematisch is geworden. De huidige omgeving geeft te veel prikkels en zorgt voor veel stress bij Lina. Daarom wordt een rustige en prikkelarme plek voor haar gezocht. Als Lina zich veilig voelt vindt ze uitlaten heerlijk.

Lina was tijdens de laatste gezondheidscheck gezond. Wel werd er een hele lichte hartruis gehoord. Hier is vooralsnog geen behandeling voor nodig.

We zoek voor Lina:
– een rustig gezin zonder (jonge) kinderen op zoek naar een gezelschapshond
– woonachtig in een rustige omgeving
– met een ruim omheinde tuin
– waar Lina haar behoeften kan doen op/rondom het erf of op rustige momenten in een rustig omgeving, zoals het bos
– een plek met een soortgenoot is een pré

Bent of kent u iemand die op zoek is naar een lieve sociale hond en kunt u een rustige prikkelarme omgeving bieden voor Lina?

U kunt ons bereiken via karla@herplaatsing4everhome