herplaatsing4everhome

Manni kijkt nog steeds uit naar een for ever home…..

Ras: Segugio Italiano, een Italiaanse brak
Geslacht: reu, gecastreerd
Geboren: 23 maart 2014
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja, is daar heel lief voor

Manni is geboren in Italië en kwam via Duitsland naar Nederland om zich te voegen bij een heel lieve baas, met wie hij – en zijn maatje Dribbel – een mannenhuishouding voerde op de Veluwe. Ze waren blij met elkaar, hielden van elkaar. Totdat zijn maatje herplaatst werd en zijn baasje overleed. Leg dat maar eens uit aan een hond…… en zeker zo’n fijngevoelige hond als Manni.

Een Segugio is een heel oud ras. Het ras was een beetje in de vergetelheid geraakt en kwam niet zoveel meer voor. Daardoor is het een heel gezond ras gebleven. Doorfokken kwam niet voor. Manni is weliswaar 10 jaar oud, maar toch heel gezond. Hij is “bij” met zijn vaccinaties en zijn gebit is net schoongemaakt. Klaar voor de toekomst dus.

Sinds 24 november verblijft Manni in een gastgezin met een hond, twee katten, een papegaai en drie kippen. Manni heeft met geen enkel dier problemen. Respect is een woord dat hoog in zijn vaandel staat. Hij is heel waardig, heeft – voor zover je dat van een hond kunt zeggen – innerlijke beschaving. Ons zou het niet verbazen als hij “van adel” is. Maar weten doen we dat niet.

Manni heeft een heel lief karakter, luistert goed en is vriendelijk en nieuwsgierig naar andere honden. Het zou voor Manni fijn zijn als er al een hondenmaatje is in het adoptiegezin, maar het is niet per se noodzakelijk. Alleen thuis zijn vindt hij nog steeds niet fijn. Met een tuin zou hij wel heel blij zijn hoewel de wandelingen in de natuur ook favoriet zijn.

De laatste maanden heeft Manni heel veel geleerd bij het gastgezin. Is inmiddels vertrouwd met het rijden in een bakfiets, bezoeken van winkelcentra en drukke winkelstraten. Alleen de brug over
de snelweg is echt nog wel een beetje eng.

In de afgelopen maanden hebben heel veel mensen positief gereageerd op Manni, maar altijd wel met een restrictie, “als ik niet ……, dan zou ik hem direct nemen”. Hij heeft natuurlijk heel veel
meegemaakt in de afgelopen maanden en zal echt wel even tijd nodig hebben om te “landen”. Maar zijn basis is zo mooi, dat je er gewoon een gouden hond aan hebt!


Wij gunnen Manni een lief baasje, met wie hij heerlijke wandelingen mag maken. Waar hij los rennend ook een blij ei kan zijn. Waar hij kan laten zien, dat hij heel graag leert en luistert. En dat hij je allerbeste vriend wil zijn. Manni heeft echt een heel lief karakter. Hij heeft veel te geven.

Mocht je vragen hebben over Manni, stel ze ons gerust! We zullen ze graag beantwoorden.

Wie zoeken wij voor Manni:
– Mensen die veel tijd voor hem hebben
– Mensen die net als hij de hobby wandelen hebben
– Mensen die een huis met een tuin hebben
– Een gezin met wat oudere kinderen of gepensioneerde mensen
– Mensen die het geduld hebben om hem vertrouwd te maken met zijn for ever home!

Bent u geïnteresseerd in Manni? Stuurt u dan een mail naar marijke@herplaatsing4everhome.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial