Lief bescheiden teefje zoekt nieuw thuis

Naam: Polleke
Ras : Beagle
Geslacht: Teefje, gesteriliseerd
Geboren: 31-08-2015
Kan met andere honden: ze heeft liever exclusieve aandacht
Kan met kleine kinderen: kan wel, maar dat is niet haar voorkeur
Kan met katten: tot nu toe negeert ze katten

Morgen we u voorstellen? Polleke, de Brabants bonte Beagle. Want zo staat haar vacht omschreven in de chipregistratie, bont, kort. Ze is onmiskenbaar een Beagle, zowel qua uiterlijk als qua innerlijk. U kent het, altijd honger en altijd op zoek naar eten. Toch is dit mooie 6-jarige teefje zo slank als een den. Daar is door de huidige eigenaren heel goed op gelet.

Vanaf puppy heeft Polleke bij hen gewoond, in het Gooi, een gezin met twee grote kinderen. De omstandigheden zijn helaas veranderd, waardoor er te weinig tijd voor Polleke overblijft. Met pijn in het hart maar met het belang van Polleke voorop kiezen de baasjes nu voor een betere plek voor haar. Waar mensen vooral veel tijd voor haar hebben. Ervaring met Beagles is wel een pre!

Ze is dol op lange wandelingen of samen spelen in de tuin. Ze is ook gek op autorijden of mee op vakantie gaan. Een recente tocht met een camper vond ze fantastisch! Zittend op de bijrijdersstoel natuurlijk, want dan kun je alles goed zien! Een vakantiebestemming aan het strand vindt ze het einde!

Polleke is waaks naar vreemden die op bezoek komen, maar dat is gauw over. In de tuin verdedigt ze haar territorium. Naar andere honden is ze niet echt sociaal, vooral als ze aan de lijn is. Maar tot een “pootgemeen” is het nooit gekomen. We doen Polleke waarschijnlijk geen plezier met een nieuw huis waar al een andere hond is. Ze is meer gericht op mensen, vooral volwassenen. Ze is niet echt geïnteresseerd in kleine kinderen, behalve als die iets lekkers in hun handen hebben.

Polleke heeft alle hondenexamens met glans afgelegd. Ze luistert! En kan op bijna alle plekken loslopen. En u weet hoe bijzonder dat is voor een Beagle! In een grote stad met druk verkeer voelt ze zich niet zo op haar gemak. Ze vindt een rustiger omgeving fijner, en dan liefst met een strand of een bos in de buurt! Polleke heeft zelfs een cursus “omgaan met paarden” gevolgd. Ook afgerond met hoge cijfers!

Polleke is van het type “op tijd naar bed!” Als ze haar beweging overdag goed gehad heeft, wil ze om 21 uur naar bed. Dat is haar mand, die op de slaapkamer staat. Een bench heeft ze al lang niet meer (nodig). Om zeven uur ’s morgens is ze dan wel weer wakker, dat wel.

In het gezin woont ook een kat. Polleke doet gewoon of die er niet is……. Al jaren.

Polleke woont nu in Hilversum en wordt uitsluitend in Nederland geplaatst.

Bent u geïnteresseerd in dit lieve teefje en denkt u haar te kunnen geven wat ze nodig heeft? Stuur dan een mailtje naar hetty@herplaatsing4everhome.nl