herplaatsing4everhome

Opgevangen vanuit een noodsituatie: dappere Skye zoekt een nieuw thuis!

Ras: Beagle
Geslacht: teef, niet gecastreerd/gesteriliseerd
Geboren: 20-08-2018
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja, liefst wat ouder

Skye is een lieve Beagle dame die sinds januari van dit jaar verblijft bij een liefdevol gastgezin dat de nodige ervaring heeft met deze heerlijke speurneuzen. Zij heeft hier zo veel mogen leren nadat ze gered is uit de commerciële fokindustrie. Beetje bij beetje leerde zij wat liefde en zorg betekent en dat zij mensen ook kan vertrouwen.

Skye woont nu samen met andere Beagles, katten, kippen, lammetjes, ezels en ganzen en geniet van het leven, zowel binnen als buiten. Zodra het mooi weer is kunt u haar buiten vinden, maar ze heeft een enorme hekel aan regen, kou en wind. Dan ligt ze liever dicht tegen je aan op de bank of gaat in haar Bench liggen. Skye is een echte luie Beagle, vindt iedereen gezellig en lief en is ten opzichte van de andere honden in het gastgezin onderdanig.
Inmiddels heeft Skye geleerd om aan de lijn met het veiligheidstuigje te lopen, hierbij trekt zij niet, maar gaat wel haar goede speurneus achterna. Aangezien ons gastgezin in een rustig gebied met een groot erf woont, zal Skye nog verder moeten wennen aan een omgeving waar meer verkeer langskomt.

Skye is een kleine Beagle, weegt ongeveer 10 kilo. Net als bijna iedere Beagle doet zij alles voor eten. Mocht zij onverhoopt een heerlijk stukje vlees ruiken op het aanrecht dat binnen haar bereik ligt, tja op is op! Gelukkig is ze nogal klein en kan ze daar niet bij. En wanneer u een afspraak buiten de deur heeft is dit geen probleem. Sky is gewend om in haar Bench te slapen en kan gerust een paar uurtjes alleen zijn. Skye vindt het heerlijk om zich in een roedel met meerdere honden te bevinden.

Over het algemeen is Sky zindelijk. Soms nog een ongelukje binnen. Ook het autorijden zal nog wat verder getraind moeten worden.
Skye is rustig in huis en slaapt graag. Spelen heeft zij niet geleerd, maar bijvoorbeeld vaatdoekjes pikken en uit elkaar trekken is leuk. Ook haar dekentjes in haar Bench scheurt ze het liefst helemaal aan flarden, vervelend is wel dat ze dat dan ook op wil eten. Ze is wel erg onderdanig, timide en komt in een conflict niet goed voor haarzelf op.
Op het grote erf bij het gastgezin kan Skye met mooi weer uren buiten vertoeven. Zij geniet vooral van de zon, gaat dan heerlijk op een kussen liggen. Maar onderzoekt met haar speurneus ook het terrein, waarbij een gat graven ook een hobby is.

Er wonen geen kinderen in huis, maar Skye heeft een ontzettend zachtaardig karakter en wij verwachten dat ze prima met kinderen samen kan.
Visite wordt genegeerd, Skye is zeker niet angstig voor onbekende mensen maar zal wel even de kat uit de boom kijken

Wat Skye leuk vindt om te doen? Skye zoekt vooral de ruimte en loopt het liefste naar buiten wanneer zij dat wil. Zolang zij maar kan genieten van het zonnetje in de omheinde tuin, haar neus achterna kan gaan en gevoed wordt met lekker eten zal zij een ontzettend tevreden hondje zijn.

Wat zoeken wij voor Skye?
• Een thuis waar ze met liefde, aandacht en geduld wordt verzorgd
• Een thuis waar ze weinig alleen moet zijn
• Mensen die bekend zijn met de karaktereigenschappen van de Beagle en deze waarderen
• Een veilige en omheinde tuin
• Een gezin waar al een andere stabiele hond aanwezig is

Skye is opgevangen vanuit een noodsituatie, vaak hebben de opgevangen dieren een verleden van verwaarlozing, mishandeling of andere trieste omstandigheden. Skye heeft medische zorg en een herstel/observatieperiode ondergaan tijdens haar verblijf in een gastgezin en zoekt nu een nieuw thuis.
Het is belangrijk om te begrijpen dat een dier met een verdrietig verleden andere zorg en aandacht nodig heeft dan een dier zonder “rugzakje”. Dit vraagt vaak om aanpassingen, begrip en geduld van de nieuwe eigenaar en het gezin, soms zelfs levenslang. In bovenstaand profiel geven we duidelijk aan welke situatie geschikt is voor Skye en wat zij wel en niet aankan.

Skye woont in de omgeving van Hoogeveen en wordt alleen in Nederland herplaatst.

Denkt u een goede match met Skye te zijn? Stuur dan een mail naar hetty@herplaatsing4everhome.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial