herplaatsing4everhome

Naam: Teun
Ras: Golden Retriever x Herder
Geslacht: reu, gecastreerd
Geboren: 28-06-2015
Kan met honden: ja
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja, liefst vanaf 5 jaar

Teun is een lieve, energieke hond van acht jaar. Van pup af aan heeft hij bij zijn baasje gewoond, maar helaas is dit door lichamelijke klachten van het baasje niet meer mogelijk. Teun woont momenteel bij de dochter van zijn baasje, waar hij het ook prima naar zijn zin heeft. Ook tussen Teun en het baby’tje van de dochter gaat het goed.

Lekker rondrennen in het bos of om het huis is wat Teun graag doet. Ook houdt hij van een frisse duik in een meer of sloot in combinatie met een lekkere wandeling. Hij is een goede waakhond en houdt alles nauwlettend in de gaten. Vreemde mensen vindt hij wel wat spannend en hierdoor kan hij even blaffen. Teun is gewend aan kinderen en vindt het leuk als ze langs komen. Ook als hij honden in het bos tegenkomt, wil hij graag even spelen. Hoe hij op honden op eigen terrein zal reageren, is niet bekend. Teun vindt het heerlijk om gewoon lekker bij je te zijn.

Teun heeft een lichte vorm van artrose in zijn linker voorpoot, waarvoor hij medicatie (een pilletje en een vloeibaar supplement) krijgt. Dit is één keer per dag en hij neemt de medicatie zonder problemen in. Teun heeft als puppy een cursus gevolgd, maar kan een opfriscursus gebruiken. Hij is slim en pakt snel nieuwe commando’s op. Hij heeft hiervoor een duidelijke baas nodig die hem daarbij ook structuur geeft m.b.t. de commando’s.

Teun is gewend aan ruimte om de woning, waardoor hij nu veel vrijheid heeft om rond te rennen om zijn energie kwijt te raken. Het zou fijn zijn als zijn volgende huis ook een grote tuin heeft.

Voor Teun zoeken we een baasje:
• dat het leuk vindt om lekker met hem op pad te gaan;
• met een ruime tuin waar Teun lekker vrij in kan bewegen;
• met overwicht, die duidelijkheid en structuur biedt;
• dat voldoende tijd met Teun kan doorbrengen.

Teun verblijft momenteel in Vlagtwedde en wordt alleen in Nederland herplaatst. Denk je dat jij deze lieverd een fijn thuis kan bieden? Stuur dan een e-mail naar mariette@herplaatsing4everhome.nl.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial