herplaatsing4everhome

TER ADOPTIE: Lieve en relaxte Beagle Sam

Naam: Sam
Ras : Beagle
Geslacht: Reu, intact.
Geboren: 26-03-2015
Kan met andere honden: ja
Kan met kleine kinderen (< 5 jr): nee
Kan met katten: ja

Sam is een lieve en rustige Beagle, die niets liever wil dan lekker snuffelen, knuffelen, spelen met andere honden en luieren op de bank. Hij is totaal niet agressief en is niet bezitterig. Sam toont wat gedrag van baknijd, dus hij vraagt om hem even rustig te laten eten.

Indien nodig kan Sam best wel wat langer alleen zijn. Hij is gewend om overdag vaak het rijk alleen te hebben beneden, samen met de poes. Sam slaapt ’s nachts in zijn mandje op de gang.

Als hobby melden we het stoeien met de baas, slapen op de bank, wandelen en auto-rijden.

Als pup kwam Sam 7 jaar geleden in het leven van zijn huidige eigenaren. Een leuke gezellige Beagle die volop genoot van alle aandacht. Sinds 1,5 jaar moet Beagle de aandacht van zijn baasjes delen met een dochtertje. Helaas ging afgelopen periode dochtertje ook op zoek naar Sam tijdens zijn eten en Sam heeft duidelijk gemaakt dat hij daar niet van gediend is. Sindsdien gaat het niet meer zo lekker tussen Sam en dochtertje en is Sam wat meer gestressed met de dochter in de directe omgeving. Buitenshuis heeft Sam geen enkele moeite met andere kinderen.

Omdat de gedragsverandering begon in de periode nadat de oudste dochter werd geboren is het aannemelijk dat de stress kan voortkomen uit de uitbreiding van het gezin én daarmee samenhangend natuurlijk vermindering van aandacht. Het gezin is nog steeds blij met deze lieve hond, maar Sam kan zijn geluk daar niet meer echt vinden. Vandaar dat we een nieuw thuis voor hem zoeken.

Sam heeft een rustige aard, zoekt zijn plekjes binnen en is ook graag buiten. Sam is een goede leerling geweest op de verschillende honden trainingen, maar zoals veel beagles vergeet hij soms te luisteren als hij los loopt en andere interessante dingen ziet. Binnen luistert Sam perfect. Met de auto is geen probleem, daar geniet hij zelfs van.

Sam is gezond en is een fraai exemplaar driekleur Beagle. Hij is 2 jaar geleden met succes behandeld voor een kleine tumor en deze ingreep is prima gegaan. Sam had ook wat last van Diarree en slikt hiervoor een pilletje tegen allergie. Wellicht kan dit in overleg met een dierenarts afgebouwd worden. Sam heeft onlangs zijn check bij de dierenarts gehad en is volledig gevaccineerd.

Wat zoeken we voor Sam?
• Gezin, zonder kinderen of met wat oudere kinderen (> 5 jr)
• Meerdere keren per dag een lekkere wandeling kunnen maken
• Een thuis waar hij meestal gezelschap heeft, en af en toe alleen moet kunnen zijn.
• Gezelschap van een andere kat vindt hij fijn, maar is geen must
• Een omheinde tuin zodat hij zonder veel gedoe snel een plasje kan doen.

Ons werkgebied is Nederland.
Sam woont momenteel Ossendrecht.

Heeft u interesse in Sam en kunt u hem een thuis bieden waar hij oud kan worden?
Stuur dan een mail naar hetty@herplaatsing4everhome.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial