Enthousiast, speels,vol met energie , lekker aanwezig én een beetje macho ….. Bikkel zoekt soulmate

Naam: Bikkel
Ras: Beagle
Geslacht: reu, gecastreerd
Geboren: 04-11-2021
Kan met kinderen: ja, vanaf +/- 8 jaar
Kan met andere honden: ja
Kan met katten: onbekend

Met een onstuimige begroeting word je als bezoeker door Bikkel ontvangen.Om vervolgens weer snel verder te gaan met de stoeipartij waar hij op dat moment mee bezig was.Bikkel geniet zichtbaar van het gezelschap van de andere hond.

Bikkel is een prachtige Beagle reu met een glanzend zwart dek. Hij is slank en behoort tot de kleinere “ Amerikaanse “ beagles.

Een jonge hond, in het begin van zijn pubertijd die niet altijd in de gaten heeft dat hij al best wat kracht heeft. Ondeugend ,baldadig. Zijn enthousiasme weet hij niet altijd goed te doseren zodat de baas op tijd moet ingrijpen om hem de nodige rust te geven. Bikkel kan worden omschreven als vrolijk, actief, aanhankelijk, maar wel een hondje dat dominante trekjes heeft.

Bikkel houdt van aandacht en zet zichzelf graag in de spotlights.Hoewel hij niet is opgegroeid met kinderen in huis vindt hij de buurtgenootjes wel erg leuk. Hij is trouwens met iedereen blij..

Nogmaals, door zijn enthousiasme is Bikkel soms een beetje wild en heeft hij structuur nodig.Het goede nieuws is dat Bikkel leergierig is en het op de hondenschool erg goed doet.We verwachten dan ook dat Bikkel een aanwinst zal zijn voor het gezin mits hij voldoende aandacht en beweging krijgt.

Bikkel kan prima een paar uurtjes met de andere hond alleen zijn en verblijft dan in zijn bench. Hij kan mee in de auto. Loopt geen trap.

Favoriete bezigheden zijn het spelen met andere hond(en),speeltjes met een piep, helpen met tuinieren en wandelen.Daarbij loopt Bikkel trouwens lekker aan de riem mee zonder te trekken.Loslopen is hij niet gewend.

Door onverwachte ontwikkelingen is er niet meer de mogelijkheid om Bikkel de optimale aandacht te geven die hij nodig heeft.

Voor Bikkel zoeken we daarom een nieuw thuis met :
• mensen die de eigenschappen van dit ras uit eigen ervaring kennen en weten hoe ze daar positief mee om moeten gaan.
• het gezelschap van een andere, vrije en stabiele hond
• een rustige , geduldige, consequente en zeker sportieve baas die tijd heeft voor Bikkel
• baasje(s) die aan de slag wil gaan met bijv. gehoorzaamheid, hersenwerk, jachttraining, speuren en op latere leeftijd wellicht agility. Bikkel moet uitgedaagd worden!
• een omheinde tuin waar hij zijn neus kan volgen. Lekker snuffelen en rondrennen
• heel veel aandacht, beloning en knuffels

Ons werkgebied is Nederland. Bikkel woont momenteel nog bij zijn huidige eigenaren in de omgeving van Eindhoven. Heeft u interesse in Bikkel en kunt u hem een thuis bieden waar hij oud kan worden?
Stuur dan een mail naar hetty@herplaatsing4everhome.nl