–TER ADOPTIE–

Naam: Jack & Lilly
Ras: Yorkshire terriër
Geslacht: reu (gecastreerd) en teef (gesteriliseerd)
Geboren: 11-08-2015 en 21-09-2015 dus beiden bijna 6 jaar
Kan met andere honden: ja, maar zie voor toelichting in de beschrijving
Kan met (kleine) kinderen: ja
Kan met katten: niet bekend

Wat een leuk echtpaar! Ze hebben geen officiële trouwringen maar hebben in het verleden samen wel 2 nestjes gehad.
Na hun castratie/sterilisatie lijkt hun innige band alleen nog maar sterker geworden, een echt koppeltje.
Dit stel wordt dus beslist alleen geplaatst waar ze fijn samen kunnen blijven.

Jack is een vrolijk en dol-enthousiast maar een beetje onzeker hondje.
Dat uit hij bij het uitlaten op straat door tegen elke andere hond te blaffen. En niet alle honden weten dit gedrag te waarderen en dat kan dus voor wat spannende situaties zorgen. In de tuin vindt Jack vogeltjes echt mega interessant en focust zich daar dan ook volledig op.
In huis is hij rustig, behalve als hij iemand voorbij het huis ziet lopen of als de postbode komt dan laat hij dat ook blaffend weten. Jack is zindelijk, maar heeft heel soms een ongelukje.
Als de baasjes soms gelijktijdig van huis gaan vindt Jack dat niet zo leuk om “alleen” achter te blijven, maar hij heeft veel steun aan zijn grote vriendin Lilly. Hij blijft dan samen met haar in een super grote bench en dat gaat nu inmiddels al wat beter, maar dit is mogelijk nog wel een punt van aandacht op het nieuwe 4Ever-Home adres. Jack is naar zijn baasjes/gezinsleden maar ook naar bezoekers een zeer vriendelijk hondje die het liefst de hele dag wil knuffelen en naast je op de bank wil liggen.
Lilly is echt een compleet schatje. Heel stabiel en super vriendelijk en aanhankelijk. Zij wil het liefst zo veel mogelijk op schoot of op de bank bij je (tegen je aan) liggen. Het neigt iets naar aandacht “claimen”, maar accepteert het ook vrij snel als ze haar zin daar niet in krijgt. Als haar maatje Jack blaft tegen een voorbijganger of postbode doet ze wel vrolijk met hem mee.
Mee gaan in de auto is voor beiden geen probleem, al wil Lilly ook hier wel het liefst op schoot zitten.
Los lopen buiten zijn ze nog niet zo gewend (mede door het gedrag van Jack) dus dit zal nog voorzichtig moeten worden opgebouwd en getraind.

Reden van herplaatsing:
Jack en Lilly zijn in dit gezin tijdelijk opgevangen vanuit de eerste eigenaar met als doel om rustig een permanent verblijf te zoeken.
Dit kwam niet helemaal van de grond en wij zijn blij het vertrouwen te hebben gekregen om hen hier als stichting Herplaatsing 4EverHome mee te kunnen helpen. Jack en Lilly leefden samen met nog 2 Yorkshire terriërs. De gezinssamenstelling (komst van opnieuw een baby) is intussen gewijzigd en Jack en Lilly krijgen niet de aandacht die ze beslist verdienen.

Wat zoeken wij voor Jack en Lilly?
• Een plekje waar ze samen kunnen blijven
• Een gezin in een rustige prikkelarme omgeving. Om de prikkels gedoseerd aan te bieden (aanleren) moeten deze wel worden opgezocht, maar niet continu aanwezig te zijn
• Een gezin die voldoende tijd en geduld heeft om met name Jack nog wat te begeleiden/aan te leren
• Een thuis waar ze niet al te veel alleen hoeven te blijven
• Een goed omheinde tuin
Op dit moment verblijven Jack & Lilly in de omgeving Purmerend.
Ons werkgebied is Nederland.
Bent U geïnteresseerd en kunt u Jack & Lilly een passend thuis bieden?
Mail dan naar: info@herplaatsing4everhome.