Lieve, leuke Beagle van 8,5 jaar is op zoek naar een nieuw huis.

Naam: Java
Ras : Beagle
Geslacht: Reu, gecastreerd
Geboren:27-04-2014
Kan met andere honden: ja
Kan met kleine kinderen (< 5 jr): ja
Kan met katten: nee

Door grote verandering in de gezinssituatie vindt het baasje van Java dat hij meer verdient dan dat ze kan geven, met name als het gaat om wandelingen en aandacht.

Java wil graag bij je zijn maar kan ook goed een paar uurtjes alleen zijn. Aan de lijn wil hij nog wel eens trekken omdat hij veel zin heeft om mee te gaan, toch kan hij ook rustig meelopen. Loslopen kan daar waar het mag en veilig is.

Momenteel zijn er 2 kinderen in het gezin, van 2 en 4 jaar waar hij prima mee omgaat. Wel probeert hij de koekjes uit de handen te pakken van de kinderen, maar altijd op een voorzichtige manier. Als een echte Beagle houdt Java erg van eten. En mag hij wel een kilootje afvallen.

Java is geen blaffer, heel soms slaat hij wel even aan bij postbode of een bepaalde hond die langskomt, maar dat is snel weer over.

Java kan veel hebben, is erg tolerant, de kinderen geven soms de bak met eten en dan wacht hij rustig op het commando dat hij mag eten. Ook kunnen ze bij hem in de mand gaan zitten, uiteraard onder het toezicht van de ouder. Als hij het te druk vindt worden, zoekt hij zelf al naar een rustig plekje. Zijn baasje omschrijft hem als een schat van een hond met veel geduld, wil graag goed doen en erbij zijn. Ze heeft momenten meegemaakt dat als iemand verdrietig was hij zijn kop op het been van die persoon legt als troost. En ondanks dat de kinderen wel eens te wild waren heeft hij nooit naar op ze gereageerd, hij loopt gewoon rustig weg.

Java slaapt in zijn mand in de gang, momenteel mag hij niet op de bank vanwege de kleine kinderen. Maar hij zal het vast fijn vinden als het wél mag.

Er zijn geen andere dieren in huis aanwezig. Buiten jaagt hij op katten, met andere honden gaat het meestal goed. Aan de riem kan Java wel eens snauwen, los doet hij dat niet. In een pension heeft hij met meerdere honden gezeten zonder problemen.

Loslopen gaat goed, maar het blijft een Beagle en als hij iets in z”n snufferd krijgt dan gaat ie, en dan blijft zijn baasje maar even wachten, hij komt wel altijd terug. In huis is hij goed te sturen, hij luistert als hij naar zijn mand moet.

Java vindt het heerlijk om buiten zijn eigen gang te gaan, lekker rondstruinen, snuffelen etc. Dat doet hij liever dan met de bal spelen. Hij oogt nog erg fit en het zou fijn zijn om hem meer wandelingen en een buitenleven te geven. Java gaat graag mee op pad, een tripje met de auto of bakfiets vindt hij geweldig.

Wat zoeken we voor Java?
• Een thuis waar de eigenschappen van een Beagle bekend zijn en gewaardeerd worden.
• Mensen die tijd voor hem hebben, veel gaan wandelen en graag buiten zijn
• Een eigen plek in huis waar hij zijn rust kan pakken
• Een omheinde tuin zou Java geweldig vinden

De gezondheid van Java is goed, binnenkort wordt zijn gebit gereinigd vanwege tandsteen. Dit gebeurt uiteraard voor de adoptie.

Java woont nu in de Meern. Hij wordt alleen in Nederland herplaatst.
Denkt u een match te zijn met deze geweldige hond?
Stuur dan een mail naar hetty@herplaatsing4everhome.nl