Lieve Sayra op zoek naar haar 4EverHome

Naam: Sayra
Ras: Sheltie x Keeshond
Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Geboortedatum: 31-03-2020
Kan met kinderen: Ja
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee, is ze niet gewend

Mag ik mezelf even voorstellen?

Ik ben Sayra, een Sheltie x Keeshond teefje van bijna 3 jaar. Ik woon vanaf dat ik een pup ben al bij mijn huidige baasjes. Mijn baasjes kunnen helaas niet meer voor mij zorgen wegens privéomstandigheden. Zij hebben daardoor het moeilijke besluit moeten nemen om een ander baasje voor mij te zoeken. Mijn baasjes omschrijven mij ook wel als vrolijk, energiek, ontzettend speels, snel, knap, zacht, slim, en waaks. Ik zal niemand iets doen, ik ben erg zachtaardig en een allemansvriend. Wel kan ik weleens blaffen als de postbode langskomt, ik vreemde geluiden hoor of als er iemand aanbelt.

Ik hou heel erg van spelen met mijn speelgoed, denkspelletjes, met andere honden rennen/spelen en achter een stok aanrennen. Wel vind ik de herdershonden spannend. Ik hou dan het liefst afstand of ga dicht bij mijn baasje staan. Behendigheid zou ik ook een leuke bezigheid vinden. Ik heb de puppycursus en gehoorzaamheidscursus gedaan. Ik was hierin echt een uitblinker en pik alles snel op. Ook ken ik meerdere commando´s.

Ook vind ik het fijn om mijn energie kwijt te kunnen door een grotere wandeling te maken. Ik vind het ook prima om wat minder lang te wandelen, maar dan kom ik wel met mijn speeltje om te spelen. Ik vind mijn speelgoed zo leuk dat ik mijn speeltje uit enthousiasme niet los wil laten, maar in ruil voor een snoepje doe ik dat wel. Het is belangrijk om mij niet alleen te laten met mijn ‘’wat zachtere speeltjes’’. Deze bijt ik namelijk helemaal kapot en eet ik dan op. Ik ben heel erg aanhankelijk, ben het liefst omringd door mensen, geef graag kusjes, kom graag bij je op de bank liggen en vind het fijn als mijn baasje veel tijd en aandacht voor mij heeft. Ik ben ook helemaal gek op kinderen, ik knuffel en speel graag met ze.

Ik ga graag mee met de auto, maar ik kan ook prima een paar uurtjes alleen thuis zijn. Langer dan een dagdeel alleen thuis zijn vind ik wel vervelend. Wel zal het alleen thuis zijn opgebouwd moeten worden en zal ik in het begin wat onrustig zijn. Als ik op een nieuwe plek kom ben ik sowieso nog wat onrustig en moet ik echt even wennen. Dit uit zich bij mij in blaffen en piepen. In uitzonderlijke gevallen wil ik dan wel eens wat kapotbijten, zoals de post. Maar als ik zie dat mijn nieuwe baasje wel weer terugkomt zal het steeds beter gaan. Als er al een andere hond aanwezig is vind ik dit minder spannend. Bij mijn huidige baasjes ga ik regelmatig naar de dagopvang en ben ik weinig alleen thuis. Iemand die veel thuis is zou daarom voor mij erg fijn zijn. Momenteel verblijf ik bij een gastgezin waar ik het super naar mijn zin heb en veel tijd en aandacht krijg. Ik ben zowel gewend om in een huis met een kleine tuin te wonen als op een appartement. Ik ben perfect zindelijk. Wel heb ik last van gevoelige darmen en kan ik niet al het voedsel goed hebben. Ik krijg daar dan wat dunnere ontlasting van, maar waardoor dat komt is de dierenarts niet helemaal duidelijk.

In het bos loop ik weleens los. Ik blijf goed in de buurt, behalve als ik een konijn zie. Dan ga ik erachteraan. Ik kom uiteindelijk wel terug als mijn baasjes het fluitje gebruiken. Ik heb ook weleens de neiging om achter fietsers aan te gaan, maar dat gaat steeds beter!

Wat zoeken wij voor Sayra?
• Een nieuw plekje waar Sayra niet veel alleen thuis hoeft te zijn
• Sayra zou het leuk vinden als er een andere hond aanwezig zou zijn, dit is geen must
• Een baasje die begrijpt dat het voor Sayra een grote verandering zal zijn en dat zij tijd nodig zal hebben om te wennen
• Een baasje die voldoende tijd en aandacht heeft voor Sayra en waar ze haar beweging kwijt kan
• Een baasje die denkspelletjes en eventueel behendigheid met Sayra wil gaan doen

Ons werkgebied is Nederland
Sayra verblijft momenteel bij haar gastgezin in omgeving Tilburg.
Heeft u interesse in Sayra en kunt u haar een thuis bieden waar zij oud kan worden?
Stuur dan een mail naar info@herplaatsing4everhome.nl