herplaatsing4everhome

Little, what’s in a name
 
Naam: Little
Ras: Europese korthaar
Geslacht: poes, gesteriliseerd
Geboren: 19-5-2009
Kan met honden: nee
Kan met katten: ja
Kan met kinderen: ja
 
Zoals de naam al verraadt, is Little een klein poesje, een cypertje van 14 jaar oud. Haar eigenaar heeft haar uit het asiel gehaald toen zij nog een kitten was, maar heeft nu de verdrietige beslissing moeten maken om haar te herplaatsen. Hij gaat binnenkort samenwonen met iemand die een hond heeft, wat Little zelf geen goed idee vindt. Little gaat namelijk niet goed samen met honden.
 
Little is een bescheiden, lief poesje. Ze is gek op ‘haar mens’ en kruipt dan ook graag naast je op de bank. Niet op schoot, dat niet, maar wel zo dicht mogelijk tegen je aan. Overdag ligt Little graag op haar kleedje op de bank of zit ze bij het raam. Af en toe gaat ze ook naar buiten, maar niet vaak meer. Little is echt een ‘mooi-weer-poes’. Geef haar eens ongelijk.
Spelen doet ze trouwens nog wel graag. Zowel uit zichzelf als samen met haar mens. Speeltjes die ze leuk vindt zijn bijvoorbeeld muisjes, balletjes of hengeltjes. Voor bezoek zal Little zichzelf eerst verstoppen. Dan kruipt ze onder de bank of achter de gordijnen. Van daar uit kijkt ze “de kat uit de boom”.
 
Little is in februari 2024 nagekeken door de dierenarts en daarbij gezond verklaard. De dierenarts was zelfs verbaasd dat ze er zo goed uit ziet voor haar leeftijd. Ook is ze tijdens dit bezoek gevaccineerd en preventief behandeld tegen vlooien.
 
Little kan prima samenleven met andere katten. Ooit had ze zelfs een kattenvriendje waar ze een hechte band mee had. Een ouder katje is wel een betere match dan een kitten of jonge kat. Als je 14 bent, heb je natuurlijk geen zin om de hele dag een kitten te vermaken. Little kan niet samen met honden. Gedrag rondom andere dieren is niet bekend. Little kan ook samen met kinderen zolang de kinderen hierin goed begeleid worden. Alleen thuis zijn is voor Little geen probleem. Ook maakt zij keurig gebruik van de kattenbak.
 
Wat zoeken wij voor Little?
– Lieve mensen die het niet erg vinden dat Little al een dagje ouder is
– Een rustig huishouden
– Eventueel een kattenvriendje, maar dit is geen vereiste. Een wat oudere kat zal wel een betere match zijn dan een kitten/jonge kat
– Een huisje zonder honden
• Een huisje waar zij ook naar buiten kan

Ben je geïnteresseerd in dit kleine lieffie? Stuur dan een mailtje naar marijke@herplaatsing4everhome.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial